Exempel på kurser

Terminskurs i Fritt yllebroderi 

(dessa kurser är nu avslutade, men åtminstone grundkursen återkommer varje termin. Håll utkik efter nya datum.)

Under hösten erbjuder Knut & Tova broderikurser i sex veckor. Det är till att börja med yllebroderi som gäller, både grundkurs och fortsättningskurs. Vi går igenom stygn, mönsteröverföring, komposition, materialval mm. Vi jobbar med det fria uttryckssättet där den egna kreativiteten bestämmer vad du vill skapa. Tillsammans går vi igenom hur ett mönster byggs upp och vi tar inspiration från böcker och varandra.

Grundkursen passar såväl nybörjare som dig som inte broderat på ett tag, eller bara vill ha ny inspiration.

I grundkursen yllebroderi jobbar vi bla med applikationer och olika garner, utifrån egna önskemål, men vi syr hela tiden på vadmal. Vi provar på olika moment inom yllebroderi som påsöm, spegelbroderi, grannlåtsbroderi mm.

I fortsättningskursen utgår vi från vad vi jobbat med tidigare, börjar med repetitioner på det som önskas, och komplettering av nya tekniker. Denna kurs skapas till stor del utifrån deltagarnas önskemål.

Kostnad för sex gånger är 1400 kr, enkelt fika ingår. Visst material och kopior ingår, annars tar man med material. En materiallista skickas vid anmälan. Det mesta finns att köpa i butiken och man får 10 % rabatt på broderimaterial under kursens gång.

Det är plats för maximalt 8 deltagare per kurs.


Plats: butiken Knut & Tova,Prästgatan 5 i Nora.

Vill du läsa mer om vad fritt yllebroderi innebär, klicka här!